Workshop geneeskrachtige kruiden uit eigen tuin goed bezocht.

NIEUWLEUSEN - Afgelopen weken deed de Groene Karavaan van de Provincie Overijssel het Vechtdal aan en waren er verschillende activiteiten in Nieuwleusen, waaronder een workshop geneeskrachtige kruiden uit eigen tuin in De Spil in Nieuwleusen. Doel van de workshop was om mensen te laten zien hoe makkelijk het is om in je tuin wat (kruiden)planten te kweken en daar lekkere thee of een verzorgende huidolie van te maken. Of een heerlijke kruidenolie om mee te koken.

De belangstelling was groot. Met 25 deelnemers zat de workshop vol. Ard van Winden van IVN Nederland vertelde over het belang van groen in de tuin, tegen wateroverlast en hittestress. In een betegelde omgeving kan het maar zo 5*C warmer worden dan in een groene omgeving. Het verschil tussen 30 0f 35 *C, heel warm of veel te warm. En niet in de laatste plaats, van een groene omgeving word je aantoonbaar gelukkiger en gezonder.

Daarna vertelde Elahé Tahmasbinotarki van de provincie Overijssel, wat je met hele bekende kruiden uit de tuin allemaal kunt maken. Hoe je ze kunt drogen en verwerken tot een heerlijke gezonde thee of een weldadige olie voor de huid. De deelnemers aan de workshop waren enthousiast en vroegen om een vervolg, waar je zelf aan de slag gaan met het maken van bijvoorbeeld kruidenolie.

De werkgroep Tuinvergroening van Nieuwleusen Synergie, die deze workshop mede organiseerde, vroeg de deelnemers na afloop waar ze behoefte aan hebben op het gebied van vergroenen. Met de antwoorden en ideeeën op deze vraag gaat de werkgroep aan de slag om te kijken hoe dit verder vorm gegeven kan worden.

Ook vragen over uw tuin, misschien kan de werkgroep helpen met tips om de tuin of buurt te vergroenen?  Neem dan contact op via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.