Avereest pakt eerste thuiszege van het seizoen met Jurgen Visscher onder de lat

BALKBRUG - Avereest had nog maar zeven puntjes en stond stevig onderaan in de Derde Klasse C. Als tegen mede degradatie kandidaat ASC'62 het bij rust tegen een 0-1 achterstand aankijkt lijkt de volgende nederlaag er aan te komen. Ook al omdat de goede keeper Jorn-Jan van de Beld niet verder kan. Een reserve keeper is er niet, dus valt de keuze op spits Jurgen Visscher. ,, Het was Kevin Buiter of ik en aangezien we nog twee aanvallers op de bank hadden, werd ik het. Geen probleem, heb wel vaker gekeept.

Visscher heeft een paar goede reddingen in huis. Een vrije trap van Chiel Pasman tikt hij buiten de palen en de corner gaat met kunst en vliegwerk tegen de lat. ,, Je moet een beetje geluk hebben." Avereest doet er een schepje boven op en de inzet wordt beloond. Tien minuten voor tijd tikt Arjen Dunnink de 1-1 binnen. En het feest wordt compleet doordat drie minuten later Renzo Schipper de 2-1 binnen schiet. Avereest vindt weer aansluiting. Met tien punten, Hardenberg'85 heeft er twaalf en ASC'62 dertien staan ze er alle drie niet best voor. Het gat naar boven is vier, dus er het zal nog flink aanpoten worden. Nog tien finales te gaan.

Opvallend was de 23 jarige Julia Vermeer uit Duiven die een prima wedstrijd floot. Haar ambities zijn dat ook om hoog te fluiten. ,, Ik wil zeker eredivisie vrouwen fluiten. Ik fluit nu zes jaar en vind het hartstikke leuk." Ze had de heren prima onder controle.