Geflatteerde 4-1 nederlaag Mariënberg in Wierden.

BEERZERVELD - Misschien was het bij vlagen wel een kopie van de thuiswedstrijd die Mariënberg vorig jaar speelde tegen Juventa’12 uit Wierden. Niet alle hoeken van het veld gezien, maar voetbal blijft een spel van- en een optelling van wie de minste cq. de meeste fouten maakt, wie wel de kansen maakt en wie niet. Vorig jaar ging Mariënberg de bietenbrug op met een 1-3 nederlaag en zaterdag was eigenlijk een herhaling van zetten en werd het 4-1 voor Juventa.  Over twee wedstrijden een moyenne van 7 tegen en maar 2 voor.

Mariënberg begon meer dan uitstekend, al na vier minuten knalde Micheal Zweers de 0-1 tegen de touwen. Dat was een bijzonder fijne opsteker. Helaas wisten de voorwaartsen van de gasten het voorbeeld van laatste man Zweers niet te volgen. Het had gekund want in deze fase liep Juventa een beetje tegen haarzelf te voetballen, veel morrende spelers want het liep niet zoals ze dat graag zien op sportpark ’t Lageveld. In plaats van de 0-2 te maken kwam de thuisploeg te gemakkelijk langszij (1-1). Vlak voor rust had jongeling Ramon Lubbers de 1-2 op zijn schoen. Maar hij vond de invaller-doelman op zijn weg.

Juventa’12 scoorde na rust wel de 2-1. Het was goed om te zien dat Mariënberg probeerde om de gelijkmaker te produceren maar enkele kansen waren niet besteed aan de aanvallers. Juventa’12 kwam op 3-1 via een onnodige penalty, ongelukkig maar dat is wel een elfmeter. Scharphof schoot hard binnen, Tien minuten voor tijd zat Juventa’12 helemaal op rozen. Wederom niet adequaat van de roodzwarte defensie leverde de uiteindelijke 4-1 overwinning op.