Gerrit de Jonge trekt zich terug uit de politiek

OMMEN - De enthousiaste volksvertegenwoordiger Gerrit de Jonge stapt uit de politiek.  ,, Enige tijd geleden hebben wij te horen gekregen dat de ziekte die ik heb niet meer te genezen is. Samen met onze kinderen en kleinkinderen hebben wij afgesproken dat wij alle tijd aan ons gezin gaan besteden en vooral leuke dingen gaan doen. Deze keuze heeft gevolgen voor mijn inzet als volksvertegenwoordiger.

Ik heb ervoor gekozen om als raadslid te stoppen.  Derhalve heb ik de burgemeester van Ommen verzocht om mij per 1 juni 2023 ontslag te verlenen.

De raadsvergadering van donderdag 25 mei 2023 is de laatste raadsvergadering, waar ik als volksvertegenwoordiger, aanwezig zal zijn. U bent van harte uitgenodigd om bij deze raadsvergadering aanwezig te zijn.

Tevens nodig ik eenieder uit om op vrijdag 26 mei 2023, tussen 16.30 uur en 18.30 uur, in de Herberg muziek hal (HMH), Brugstraat 28 Ommen met mij onder het genot van een hapje en drankje niet alleen terug te blikken op 13 jaar raadswerk in Ommen, maar ook vooruit te kijken.

Mijn rol zal, nadat ik gestopt ben, worden overgenomen door Gerrit Middelkamp (de nummer 4 van de VOV kieslijst). Hij is van meet af aan betrokken geweest bij de oprichting van de VOV en was in de periode 2014 tot 2022 samen met mij raadslid in de fractie van de VOV. Medio 2022 heeft hij mij kortstondig vervangen en ik ben blij dat hij zich beschikbaar heeft gesteld." 

Naast politiek was Gerrit ook heel erg betrokken bij de Wielerronde van Ommen. Hij is daar de grote animator in geweest om dit spektakel weer op de kalender te krijgen. Ommen zal hem gaan missen. De man van en voor het volk.