Tekst en foto's:  Alfred Dorgelo

BEERZERVELD - Langzaam kwam deze week het idee, waarom geen stunt(je) tegen runner-up Hellendoorn? Het was net iets te veel gevraagd. Het gemis van aanvoerder Dennis van der Veen, de olie in de roodzwarte motor, was toch te groot. Hellendoorn, wat tevens niet grootst speelde, won gewoon verdiend van een hardwerkende thuisploeg die niet het verschil kon maken.

Mariënberg moet nog tenminste 7 van de 11 resterende wedstrijden winnen om niet afhankelijk van de concurrentie te zijn.

De eerste helft kon het vele kanten op. Mariënberg had de eerste kans maar drukte niet af. Hierna ging Hellendoorn op avontuur in Mariënberg, de ene kans was nog mooier dan de andere kans. Met meer geluk dan wijsheid hielden de Westerparkbewoners Hellendoorn van scoren af. Waar Hellendoorn het net niet vond lieten de voorwaartsen van de thuisploeg zien hoe het wel moet.

Een fraaie actie en dito voorzet van Collin Bouwhuis, zoon van, stelde Wesley Willems in staat om de 1-0 binnen te schieten. Misschien tegen de verhouding, maar niemand die daar om maalde.

Hellendoorn, de nummer twee van de competitie, creëerde legio kansen maar vergat om de trekker over te halen. Mede daarom was het jammer dat aan de terechte gelijkmaker, vlak voor rust een half dozijn aan persoonlijke fouten van de thuisploeg aan vooraf gingen.

Na rust was het beste er wel af bij Mariënberg. Wat vorige week nog liep als een malle ging nu even wat minder. Niet iedere speler kon hetzelfde arbeidsethos opbrengen als die tegen de ongenaakbare koploper. Hellendoorn kwam in de 57e minuut op een 1-2 voorsprong. Een fraaie goal. Mariënberg deelde nog enkele speldenprikken uit, de 2-2 had gekund maar uiteindelijk was het de kwaliteit van Hellendoorn wat de doorslag gaf. Tien minuten voor tijd kwam de ploeg van trainer Bart Benneker goedkoop aan de 1-3, notabene een eigen goal.