Nieuwleusen vergeet voor rust de zak dicht te knopen

VROOMSHOOP - Nieuwleusen had prima zaken kunnen doen tegen de nummer vijf Vroomshoopse Boys. Met drie punten achterstand had de nummer vier het verschil op kunnen laten lopen nar zes. Echter Nieuwleusen liet zich de kaas van het brood eten. Na elf minuten hadden Randy Vink (2 x) en Thomas Koobs de mannen van Jeroen Elzinga al op een 0-3 voorsprong kunnen zetten. Alleen Randy Vink trof na elf minuten het doel. Thomas Koobs schoot na goed voorbereidend werk van Leon de Raad de bal over het doel en Randy Vink vond na zes minuten Chiel Sickman op zijn post. De oranje hemden waren vooral in het eerste half uur heer en meester.

Vlak voor rust kwam de Boys uit het niets terug in de wedstrijd. Een dood spelmoment waar de mannen van Elzinga voor waren gewaarschuwd leverde door Jos Hutten de 1-2 op. Na rust waren de ploegen wat meer aan elkaar gewaagd. Thomas Koobs maakte een keurige 1-3. Alleen langs de lijn stond een man met een kanariegele outfit het feest te verstieren. Saake Malentein baalde er van. ,, Waarom vlagje. Tuurlijk je bent voor de thuisclub, maar hou het wel eerlijk. Ik kan hier slecht tegen." Omdat de scheidsrechter het niet goed kon zien, nam hij het vlag signaal over. Nu scoorde Vroomshoopse Boys vlak voor tijd nog uit een corner en eindigde de wedstrijd in 2-2. Voor de Boys toch nog een punt voor Nieuwleusen twee verloren punten. ,, We hadden het voor rust al moeten beslissen, dat is onze eigen schuld.", aldus Jeroen Elzinga.