Werkgroep vergroenen van Nieuwleusen Synergie vraagt aandacht voor vergroening van tuinen

NIEUWLEUSEN - De werkgroep vergroenen van Nieuwleusen Synergie vraagt aandacht voor het vergroenen van versteende tuinen. Dat kan al eenvoudig met een kruidentuin.

Rozemarijn om je energieniveau een boost te geven en een bosje dille voor voldoende vitamine C. Er zijn talloze kruiden die op een positieve manier bijdragen aan de gezondheid en de meesten kan je in eigen tuin kweken.

Op vrijdagmiddag 10 februari komt "De Groene Karavaan" hierover vertellen in Kulturhus de Spil in Nieuwleusen.

Tijdens de Groene Karavaan organiseren wordt een workshop georganiseerd over het planten en laten groeien van geneeskrachtige kruiden in eigen tuin. Gedurende deze workshop wordt uitgelegd hoe je de tuin nieuw leven kan inblazen met diverse kruiden.

Ook wordt er ingegaan op het zelf maken van kruidenolie, zodat je thuis aan de slag kan met het maken van verschillende oliën.

De workshop wordt in samenwerking met IVN Natuureducatie gegeven. Om zeker te zijn van een plekje is aanmelden noodzakelijk. Dat kan via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. met in de onderwerpregel ‘Geneeskrachtige kruiden uit eigen tuin’.

Datum: Vrijdagmiddag 10 februari 13:00 tot 15:00 Locatie: Kulturhus de Spil, Koningin Julianalaan 10, 7711 KK Nieuwleusen