Agnieten College Nieuwleusen haalt de Politiek dichterbij

NIEUWLEUSEN - De afgelopen jaren heeft het Agnieten College Nieuwleusen de handschoen van Minister President Mark Rutte opgepakt. Die daagde jongeren uit om met ideeën en adviezen te komen.

Zo kwamen de leerlingen van het Agnieten College met een voorbeeld hoe leer je het Wilhelmus, kwamen ze met zeker 1000 tips en adviezen rond corona, stuurden ze een brief naar de Tweede Kamer rond de slechte omgangsvormen, en het slechte voorbeeld van de Tweede Kamer voor de nieuwe generatie.

Over dat laatste punt zijn ze in gesprek gegaan met de voorzitter van de Tweede Kamer, Vera Bergkamp( zie foto hieronder), en met een aantal fractievoorzitters en Tweede Kamerleden.

Dit jaar hebben de jongeren zelf een Schaduw Bestuur Overijssel gevormd, met een zittingsduur van 1 sept. 2022 t/m. 31 maart 2023. Samen hebben ze een rapport opgesteld ‘’ Staat van Overijssel, als spiegel voor Nederland ‘’. Dat rapport is inmiddels overhandigd aan het zittend Provinciaal Bestuur Overijssel, en wordt 14 februari, op Valentijnsdag, overhandigd aan de verantwoordelijke commissies van Eerste en Tweede Kamer.