1.500 euro opgehaald voor Dalfser naaiatelier met Station tot Station Loop
Station tot Station Loop 2022

DALFSEN - Ruim 1.500 is er opgehaald tijdens Station Tot Station Loop in Dalfsen. Op vrijdag 27 januari werd het bedrag overhandigd aan naaiatelier Sam Sam in Dalfsen; een plek waar statushouders kunnen samen komen om te leren naaien en Nederlands te leren.

De cheque werd in ontvangst genomen door Louise Loman en Lydia Brouwers, die in 2017 het atelier hadden opgericht. Bij Sam Sam komen er wekelijks ongeveer 18 mensen samen in een ruimte van basisschool De Spiegel in Ankum. De stoffen die ze gebruiken komen bijvoorbeeld van restmaterialen van niet verkochte banken.

Nieuwe apparatuur

De maaksels worden verkocht bij de Wereldwinkel in Dalfsen en de Schatkamer in Ommen. Het gekregen bedrag wordt volgens de initiatiefnemers waarschijnlijk besteed aan nieuwe naaimachines en wellicht nieuwe huisvesting.

Inschrijving

De uitreiking van het geldbedrag vond plaats in het Oude Station in Dalfsen. Dit is ook de finish locatie van de loop. Dit jaar wordt deze opnieuw gelopen, op woensdagavond 31 mei. De inschrijving start woensdag.

De Station tot Station Loop wordt al sinds 2009 georganiseerd door de stichting Station tot Station Loop in samenwerking met ACO Van Elderen Ommen en Railrunners Zwolle. Het is een route van 10 mijl in de omgeving van station Ommen naar station Dalfsen.