Rigtersbleek moet gelijkspel slikken tegen Mariénberg 

BEERZERVELD - Niet iedereen was even gelukkig met de puntendeling (2-2). Trainer Janwillem van Holland van Rigtersbleek had er zichtbaar de smoor in dat zijn ploeg niet de 12e achtereenvolgende zege in deze competitie-jaargang kon noteren.

Mariënberg is ook gewoon uitstekend uit de korte winterstop gekomen. Het Protos toernooi liep lekker, er werd gewonnen in de enige oefenwedstrijd met 1-2 van tweedeklasser Elim en vorige week werd ternauwernood de derby tegen Bruchterveld gewonnen. Maar zelfs de meest opgewekte roodzwarte supporter zag het voorafgaande aan het duel van afgelopen zaterdag niet echt zitten. Dat was een kansloze missie. Al 11 wedstrijden haalde koploper Rigtersbleek de maximale score. Het was zaak om de bus te parkeren op zo’n dertig meter voor de goal van Jelle en hopen dat die dekselse Enschede’ers het binnen het halve dozijn wilde houden. Maar de Westerparkbewoners dachten daar blijkbaar anders over en verrasten vriend, vijand maar vooral haar eigen supporters. De goede lijn van de laatste weken werd moeiteloos doorgetrokken naar het duel tegen de koploper.

Notabene de eerste beste kans was voor de thuisploeg. Wesley Willems schoot in de derde minuut iets te gehaast de bal over de lat. Meteen in de beste tegenaanval wist Rigtersbleek wel te scoren en voorzag (bijna) iedereen een moeilijke middag. Middels een penalty kwam Mariënberg op gelijke hoogte. Rolf Hofsink benutte de elfmeter feilloos (1-1). Uit het niets kwam de koploper weer op voorsprong. Na 70 minuten moest aanvoerder Dennis van der Veen geblesseerd naar de kant.  Een curieuze eigen goal leverde Mariënberg de welkome 2-2 tussenstand op. De laatste 10 minuten kon het nog alle kanten op.