DVC Dedemsvaart wint derby tegen FC Ommen op strijdlust

door Bart Nijstad

DEDEMSVAART - Zaterdagavond voetballen om 17.00 uur, voor beide teams hoeft het niet. Julian Brouwer niet helemaal fit. ,, Ik heb last van scheenbeen vlies ontsteking. Dit is al de vijfde keer, erg vervelend. Nee, ik vind het niks. Je bent er de hele dag zoet mee, doe mj maar half drie." Yves Heskamp traint van FC Ommen baalt er ook van. ,, Je zit de hele zaterdag te wachten op de wedstrijd. Nu we verloren hebben baal ik helemaal. Dit was onze slechtste wedstrijd van het seizoen. Geen inspiratie geen strijd helemaal niks."

DVC Dedemsvaart streed voor elke meter en FC Ommen wist in de eerste vijf minuten niet waar ze moesten kijken. Binnen twee minuten lag de bal al in het netje door Melvin Hulleman. FC Ommen wilde lekker tikken, maar elke keer stond er een oranje horzel op hun lip. Er zit een heleboel talent in de ploeg. Kijken naar de 17 jarige Milan Pierik is mooi, maar het mag wel wat effectiever. Pierik hield het geen negentig minuten vol. Er moet nog een grotere motor in. ,, Het was veel te slap van onze kant.
Na de 2-0 van Daan Valk was het gedaan. FC Ommen kon niks meer en Ramon Hulleman stond als een veldheer niks weg te geven.