Afbeelding als voorbeeld © Yury Kim
Afbeelding als voorbeeld © Yury Kim

HARDENBERG - De komende jaren worden er 850 nieuwe woningen gebouwd in de Hardenbergse wijk Marslanden. Daarnaast krijgt de wijk een nieuw schoolgebouw en hockeyvelden. 

Wethouder Martijn Breukelman: “In de komende jaren willen we zorgen voor zo’n 400 nieuwe woningen per jaar. Daarvoor maken we plannen voor woningbouw in alle kernen. Ook de wijk Marslanden in Hardenberg wordt de komende jaren verder uitgebreid. Er ligt nu een plan voor de bouw van 850 woningen in de deelgebieden Ydenhoogte, Leehoogte en De Velden.”

Jongeren een plekje op de markt

Eerst wordt er gebouw in deelgebied Ydenhoogte, dat ligt ten oosten van de bestaande woningen tussen deelgebied De Cirkel en Eugenboersdijk. In het deelgebied is plek voor 261 woningen. Volgens Gemeente Hardenberg komen er vooral betaalbare woningen om voor jongeren een plekje te creëren op de woningmarkt. Ook komen in Ydenhoogte vrije kavels beschikbaar voor een vrijstaande of twee-onder-een-kapwoning. Het is de bedoeling om in de tweede helft van 2023 te starten met de verkoop van de eerste kavels.

Leehoogte en Den Velden

Naast Ydenhoogte ligt het gebied Leehoogte. Hier is plek voor 224 woningen. In De Velden is plek voor 369 woningen. In deze gebieden komen ook verschillende soorten en typen woningen. En ook hier liggen vrije kavels. De plannen voor Leehoogte en De Velden worden nog verder uitgewerkt. Dat gebeurt als er wordt gebouwd in Ydenhoogte. 

De ontwerp-bestemmingsplannen voor de deelgebieden Ydenhoogte, Leehoogte en De Velden liggen vanaf 26 januari voor zes weken ter inzage.