Flash dames winnen met 3-1

NIEUWLEUSEN - De dames van Flash mochten tegen VC Zwolle dames 3 aantreden.

De eerste set begon Flash scherp, maar maakten zij veel service fouten. Zwolle kreeg steeds meer grip op de set met hun sterke blokkering en harde aanvallen. Zwolle trok deze set naar zich toe met een stand van 25-21.

De tweede set begon Marit op diagonaal en Dorien op passer loperpositie. Dit bleek een goede combinatie te zijn. Er werden minder service fouten gemaakt en Flash kreeg meer grip op de wedstrijd.  Er werd hard aangevallen en veel van de grond gehaald. Deze set won Flash dan ook met een stand van 19-25.

De derde set begon Flash een stukje minder scherp, waardoor Zwolle op een kleine voorsprong kwam. Iris Kooiker en Judith Boonen kwamen in het veld door middel van een dubbele wissel. Een goede zet van coach Gerry Smit, aangezien Flash weer beter in haar eigen spel kwam. De dubbele wissel werd weer terug gewisseld en hierna liep Flash uit en trok de derde set naar zich toe.

De vierde set was een set waarin Flash scherp startte. Op de tribune ging het publiek steeds fanatieker aanmoedigen, zowel voor Zwolle als Nieuwleusen. Na een goede service serie van Zwolle kwam Flash op een achterstand van vijf punten (22-17). Een time out en een wissel aan de kant van Flash zorgde ervoor dat Flash weer aan service kwam. Manon van Blanken scoorde een aantal punten met haar service en bleef dit doen, totdat Flash de set naar zich toe trok met een stand van 22-25.

Zaterdag 21 januari speelt Flash weer een thuiswedstrijd tegen Flash Veendam om 17:00.