Korfballers d’Ommerdieck zetten winnende reeks door.

NIEUWLEUSEN - In Zwolle speelde het eerste team van d’Ommerdieck tegen Oranje Zwart 5.

Het werd een wedstrijd met twee zeer verschillende helften. Al gelijk in de eerste minuut wist Oranje Zwart raak te schieten. Het antwoord van d’Ommerdieck kwam een minuut later 1-1. Daarna waren de teams aan elkaar gewaagd. Tegen het snel spelend Oranje Zwart bleef d’Ommerdieck goed verdedigen, zodat zij geen doelpunt konden maken. Maar ook d’Ommerdieck kon aanvallend niet scoren. Dit spel duurde wel 10 minuten voordat Jasper Batterink voor d’Ommerdieck raak schoot. Oranje Zwart maakte de gelijkmaker 2-2. Daarna benutte d’Ommerdieck de kansen en wist ze af te maken. De ruststand was 2-5.

Na rust kwam er een gemotiveerd d’Ommerdieck uit de kleedkamer. Gelijk in de eerste aanval werd er raak geschoten, gevolgd door een doelpunt in de volgende minuut 2-7. D’Ommerdieck bleef goede aanvallen opzetten en de goede kansen afwachten.. Oranje Zwart kwam terug tot 8-12. De laatste doelpunten waren voor d’Ommerdieck. Eindstand 8-14. Door deze winst staat d’Ommerdieck nu op de tweede plaats in de poule.

Doelpuntenmakers: Gerja Eykenaar 5 x, Agnes Compagner 4x, Martin Alteveer 2x, Lisanne Teeuwsen, Gert Timmerman en Jasper Batterink allen 1x .

Zaterdag 21 januari speelt d’Ommerdieck 1 tegen Dos Kampen in Kampen. Aanvang 18.30 uur.