Stichting Sinterklaas Activiteiten Hardenberg ontvangt welkome ondersteuning van Lions Club Hardenberg

Tekst en foto Harry Kruiper

HARDENBERG/BRUCHT - Twee actieve instellingen kwamen dinsdagavond bij elkaar in partycentrum Helena Hoeve in Brucht. Want wat is er mooier om aan het begin van het nieuwe jaar al iets voor elkaar te kunnen betekenen tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Lions.

Omdat de Lions het hele jaar door aandacht hebben voor goede doelen. Ze organiseren continu allerlei acties om de opbrengst ervan doelmatig te besteden. Zoals de Wijn (en bier) actie van 2022. De opbrengst van deze actie was deze keer voor de Stichting Sinterklaas Activiteiten Hardenberg. Deze stichting zorgt er ieder jaar weer voor dat alle kinderen uit de omgeving kunnen deelnemen aan de Sinterklaas activiteiten in Hardenberg. Door de stijgende kosten wordt het steeds moeilijker om alle kosten dekkend te kunnen krijgen en te houden voor de organisatie. Daarom heeft Lions Club Hardenberg deze stichting gekozen als goede doel. Want elk kind verdiend het om mee te kunnen doen met de Sinterklaas activiteiten in Hardenberg! De overhandiging van de mooie financiële bijdrage van 4.000 euro in de vorm van een cheque ontving het bestuur uit handen van Lions Club lid Martin Eggengoor. Voorzitter Gert Overweg, Jasmijn Brinks, Noraly Haring en Jan Hofstede trokken glunderende gezichten. Noraly: “Het is zó fantastisch dat ze zo’n bedrag voor ons opgehaald hebben. Het grootste deel van het bedrag was bedoeld voor de theatervoorstelling. Twee keer liep de hele zaal vol (totaal 750 kinderen) voor de toffe interactieve Sinterklaasvoorstelling van de Pieten Crew. Het was geweldig en zeer geslaagd! Wat had de optredende groep er een leuke show van gemaakt. Wat ontstond er een groot enthousiasme. En … het geld kwam goed van pas.”

Wat Stichting Sinterklaas Activiteiten Hardenberg allemaal voor elkaar krijgt?

Elk jaar in november en december staan alle vrijwillige medewerkers van deze stichting borg voor de intocht en andere verschillende Sinterklaasactiviteiten. Al deze activiteiten willen ze voor iedereen toegankelijk houden, zodat iedereen in Hardenberg kan genieten van het Sinterklaasfeest. Deze festiviteiten worden financieel mogelijk gemaakt door winkeliers, ondernemers en van diverse giften zoals van de Lions Club Hardenberg. Voor die Sinterklaasvoorstelling dus, dat optreden van jewelste in theater De Voorveghter. Maar ook voor de sprookjesachtige Sint wandeling, de Pietenvossenjacht in het centrum van Hardenberg en het bezoeken van het Sintmuseum in de Voorstraat. Om maar niet te spreken van die verrassende, grandioze intocht in de haven van Hardenberg nadat Sinterklaas eerder die dag al in Nederland aangekomen was. Wat was dat een feest, met al die glunderende gezichtjes en volop muziek en vrolijkheid later op de Markt!