Gemeente Hardenberg neemt maatregelen met Nieuwjaarsreceptie

VECHTDAL - Woensdagavond vertelde longarts Leo van den Toorn van het Erasmus MC dat het piept en kraakt in de ziekenhuizen. ,, Door de griepepidemie stijgt niet alleen het aantal griep patienten maar ook het aantal corona patiënten. Dat kan een groot probleem worden." Hij stelde zelfs voor om de nieuwjaarsrecepties maar af te schaffen en zeker geen handen te schudden. Een rondvraag bij enkele gemeentes in het Vechtdal leverde weinig antwoorden op. Alleen de gemeente Hardenberg neemt maatregelen. Loes Waninge gaf aan dat er geen handen worden geschud.

,,Wij hebben besloten dat het college maandagavond geen handen gaat schudden en daarnaast staan er palen met desinfectiepompjes." 

Van de sportverenigingen gaf alleen Dalfsen aan dat ze de richtlijnen van het RIVM volgen. Wellicht gaat het allemaal goed en komt er geen grote toename van zieken. Vorig jaar was er een sportvereniging die een feestje gaf na afloop van een wedstrijd en een week later was de helft van de club ziek. Iedereen die zijn verstand gebruikt blijft bij klachten gewoon thuis.