Dirty Monkey Run 17 Sept-2023

GRAMSBERGEN - De Combibaan Gramsbergen organiseert op zondag 17 september 2023 alweer een lustrum (vijfde editie van de Dirty Monkey Run), hierna te noemen de DMR. De organisatie berust bij het bestuur van de Combibaan Gramsbergen/ijsvereniging Ons Genoegen, bestaande uit Arjen Sibon, Herwin Huisjes, Rik ter Horst, Jarno van Faassen, Gerjan de Ruiter en Hilco Buisman, aangevuld met circa 150 vrijwilligers.

Doel van de DMR is om extra inkomsten te genereren voor de Combibaan Gramsbergen. Dit geld is nodig om de accommodatie te onderhouden en in stand te houden. Mede gezien de steeds schaarser wordende schaats winters moeten ze kijken naar alternatieve inkomsten. Daarvoor is de DMR een mooie oplossing. Het is namelijk een sportief, laagdrempelig  “sport” evenement op de Combibaan, dat voor iedereen toegankelijk is. Daarmee draagt de DMR ook bij aan gezond leven en bewegen, tegenwoordig een belangrijk issue.

De DMR heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een toonaangevend evenement in de gemeente Hardenberg. Daarbij mogen ze ook elke editie weer veel deelnemers uit heel Nederland en daarbuiten verwelkomen. Deelnemers die steevast elk jaar weer meedoen. Dat geldt overigens ook voor de vrijwilligers, De DMR, wordt gedragen door circa 150 vrijwilligers die o.a. komen van de diverse verenigingen uit Gramsbergen. Verkeerregelaars - Volleybal - gym - voetbal - tennis – Oranje vereniging – animatie team Hooge Holt, enz. Ook de buurtverenigingen – bedrijven langs het parcours dragen een steentje bij.

Deze vijfde editie willen zij dan ook weer wat vernieuwend opzetten. Namelijk het huren van spectaculaire hindernissen, lachwekkende situaties, terras vertier d.m.v. van een muzikale ondersteuning voor publiek en deelnemers. Ook hebben zij binnen hun mogelijkheden bekeken of ze het aantal deelnemers kunnen uitbreiden voor deze vijfde editie

Beleeffestijn - It’s not a race but a challenge!

De 5e obstakel-funrun is voor echte fanatiekelingen maar de organisatie denkt ook aan de minder sportieve mensen want iedereen moet kunnen meedoen jong en oud. De DMR is een groot beleeffestijn waar de hele familie – toeschouwers zich kan vermaken. Er is een groot terras waar vrienden en familie deelnemers op de voet kunnen volgen.

De DMR staat voor een event waar familie, vrienden, collega’s en verder alle lagen in de bevolkingsgroepen tot elkaar komen.

Ze zijn een mudrun met een hoog amusements- en samenwerking gehalte. Deze unieke run gaat in tegenstelling tot vele standaard runs over > 60 hindernissen op een parcours van 7.5 kilometer. Tevens is het streven om vernieuwend, uitdagend en ludiek te zijn.

https://www.youtube.com/results?search_query=dirty+monkey+run

https://gramsbergen.nl/evenementen/dmr-2022

Tekst: Combibaan Gramsbergen