de tasjes worden uitgereikt

OMMEN - Op zaterdag 23 december 2022 hebben de kerken in Ommen in een gezamenlijke actie de jeugdige minderjarige vluchtelingen, die in Ommen verblijven,  voorzien van een kerstgeschenk.
De 55 tieners (48 in Hotel Paping en 7 in het gemeentehuis) ontvingen uit de handen van de eveneens jonge vrijwilligers van het Jeugddiaconaat mooie en praktische kersttasjes.
De jonge vluchtelingen waren verrast, blij en dankbaar door dit liefdevolle gebaar.

kerstactie2

De tasjes bevatten o.a. een toilettas gevuld met basis toiletartikelen, waardebonnen om te besteden in de (locale) winkels van Ommen, mutsen, handschoenen, een kaartspel, een notitieblok en een aantal (Hollandse) lekkernijen.
Dit ging vergezeld van een warme kerstgroet namens de Rooms Katholieke, Evangelische, Gereformeerd Vrijgemaakte en de Hervormde en Gereformeerde PKN kerken.
Mooi om te zien dat direct de mutsen opgingen, de luchtjes werden getest en er gesmuld werd van de (Hollandse) lekkernijen.
De jongeren van het Jeugddiaconaat die de actie hebben bedacht en georganiseerd kunnen terug kijken op een geslaagd gebeuren!
Het was voor hen mooi om met elkaar samen de schouders er onder te zetten en zo de kerstgedachte handen en voeten te geven.  

kerstactie1

kerstactie4