HHC doet het prima in de tweede divisie

VECHTDAL - De eerste helft van het voetbalseizoen 2022/2023 zit er op. Hoe staan de clubs uit het Vechtdal ervoor. 

Tweede divisie: HHC draait goed mee met de top van deze klasse. Met een keurige tweede plek en maar een punt achterstand op het Amsterdamse AFC 18-40 en HHC 18-39,  kan Pascal Diender meer dan tevreden zijn. Twaalf wedstrijden werden er gewonnen, drie keer werd er gelijk gespeeld en drie keer verloren.  Dat laatste gebeurde op 15 oktober tegen de kampioen van vorig jaar Katwijk 2-0.
Het is dan ook niet vreemd dat Pascal Diender ook volgend seizoen trainer is op de Boshoek.

In de Eerste Klasse E is Dalfsen na een moeizaam begin langzaam op stoom gekomen. Met een 4-1 zege tegen SVBO gaat het team van Marcel Smid lekker de winterstop in. Dalfsen staat 8ste met 13 punten. Als Dalfsen de opgaande lijn kan door trekken moet het mogelijk zijn dat de club nog wat kan stijgen.

In de tweede klasse I heeft Lemelerveld het lastig. Met een kleine selectie en heel veel blessures heeft Ruben Kloosterman een zware klus. Op dit moment staat de ploeg op een beroerde 13de plek met maar 9 punten. Nummer veertien heeft er drie minder. De laatste zege dateert alweer van 15 november toen Eilermark met 5-2 klop kreeg. De laatste vier wedstrijden waren louter nederlagen. Als na de winterstop wat spelers terugkomen van blessures moet het beter gaan.
EMMS beleeft een leuk seizoen, want het staat keurig derde met 11-22. Als het afgelopen weekend niet had verloren van HODO 1-2, dan was het koploper de winterstop ingegaan. Zeven wedstrijden werden er gewonnen en drie verloren. Het is te hopen voor Erik  Hein dat de blessure van Jord Anbergen, die zondag in botsing kwam met de keeper van HODO meevalt. Emmeloord is hier de koploper dat twee punten meer heeft.

Nieuwleusen en Gramsbergen doen het goed op zaterdag in de tweede klasse J. Nieuwleusen na een wat onwennig begin staat derde met10-20 en Gramsbergen heeft een puntje minder 10-19. Nieuwleusen begon slecht aan het seizoen, twee gelijke spelen en een nederlaag tegen PH. Daarna kwam de ploeg van Jeroen Elzinga op stoom. Alleen van koploper DOS'37 werd nipt verloren. De koploper heeft acht punten meer. Misschien zit er voor beide clubs nog wel wat extra in het vuur. Gramsbergen moet nog wel op zoek naar een nieuwe trainer want  Stephan Rahantoknam stopt er mee.

In de derde klasse C staan de Vechtdalclubs allemaal dichtbij elkaar in de grote tombola. FC Ommen 5de met 15 punten, Lutten 6de 14 punten, DVC 9de 12 punten, ASC'62 11de 10 punten, Hardenberg'85 12de 9 punten en Avereest 13de en laatste met 6 punten. Voor het kampioenschap doen alleen Dieze West 25 en Heerde 24 punten mee. Voor de andere posities kan het alle kanten op.
In de derde klasse D begon Bruchterveld erg goed. De club staat derde met 10-18, maar al een straatlengte achter op Rigtersbleek 10-30. Bruchterveld begon sterk aan het seizoen maar de laatste weken gaat het wat minder. Bergentheim heeft de smaak ook nog niet echt te pakken. Met een 9de plek en 12 punten speelt het erg wisselvallig. Voor Mariënberg en Kloosterhaar kan het weleens een zwaar seizoen worden. Scoren gaat moeizaam bij beide teams, al heeft Mariënberg achter nog wel een aardige verdediging en een goede keeper staan die nog wel wat punten pakt. Mariënbergs staat 11de  met 10-9 en Kloosterhaar 13de met 10-6. 
DKB doet het in derde klasse D Noord aardig met een 9de plek. Het staat maar een punt boven nummer twaalf dus alle hens nog aan dek daar. Het begin was sterk daarna zakte de ploeg weg.

In de vierde klasse F lijkt het erop dat zowel Lemele en SVV'56 volgend seizoen een treetje lager gaan spelen. De laatste zes teams gaan naar de vijfde klasse en Lemele staat 8ste en SVV'56 10de. Dus daar moet nog wel wat gebeuren. Voor Hoonhorst op zondag is het helemaal twee voor twaalf want het is laatste met vier punten. Dat heeft de Gazelle ook alleen drie wedstrijden minder. Dat was ook het team waar Hoonhorst van won laatst 3-4. USV en Balkbrug spelen in vierde klasse A en staan resp 4de 10-15 en 6de 10-13. USV heeft moeite met scoren 9 voor, Balkbrug doet het daar wat beter 22 voor. Olyphia is hier koploper 10-22, maar de eerste zes staan dichtbij elkaar. 

Vilsteren staat 7de met 11-14 in de vijfde klasse E. De laatste vier wedstrijden leverden weinig punten op, twee keer gelijk en twee nederlagen. DAVO is hier de koploper 11-28.