Wit Blauw Kampen te sterk voor d’Ommerdieck.

NIEUWLEUSEN - De korfballers van d’Ommerdieck speelden in Kampen tegen Wit Blauw 5. Zij hadden net als d’Ommerdieck tweemaal gewonnen .

Wit Blauw begon sterk, gelijk al in de eerste minuut was het eerste schot raak, maar Miranda Huzen wist daarna ook gelijk raak te schieten, zodat de stand gelijk was 1-1. Het vlot spelende heren viertal van Wit Blauw benutte elke kans en wist daardoor veel raak te schieten. Bij d’Ommerdieck waren er ook een paar kansen, maar daar lukte het net niet. D’Ommerdieck bleef goed verdedigen en kon toch nog bijblijven. Na 5-3 werd het 5-4 en na 6-4 stond er na een kwartier speeltijd 6-5 op de klok. Blauw Wit zetten een tandje bij en scoorde snel viermaal achter elkaar 10-5. De ruststand was 13-7.

Ook na rust bleef Wit blauw uit alle hoeken scoren. D’Ommerdieck kon daar maar vier doelpunten tegenover zetten. De eindstand was 21-11. Wit Blauw staat nu op de eerste plaats en d’Ommerdieck op de tweede.

Zaterdag 17 december speelt d’Ommerdieck thuis in sporthal de Spil om 15.00 uur tegen Noveas 2 uit Steenwijk.