Chiel-Jan Schuldink en Ronnie Hakkers nog onmisbaar bij Bergentheim

BERGENTHEIM - De derby tegen Kloosterhaar was eigenlijk niet om aan te gluren. Het veld was zo goed als onbespeelbaar dus ging er meer fout dan goed. Bergentheim kwam al na twee minuten op voorsprong, doordat Chiel-Jan Schuldink (33) mee naar voren kroop bij een corner. Doelman Marcel Wind zag er niet helemaal goed uit want hij bokste de bal precies op het hoofd van Schuldink. Met Schuldink als laatste man was er rust in de defensie van Bergentheim. Schuldink begon dit jaar als spits en deed dat niet verkeerd. De kapstok van Arjan Keuken maakte gisteren alweer zijn vijfde van het seizoen. Samen met Ronnie Hakkers (37) is hij de enige die nog wat rust brengt in het verder jeugdige elftal. Hij baalt daar zelf ook wel van. ,, We beginnen goed met voetballen en daarna vergeten we verder te voetballen en is het alleen maar hard en lang. Dat moet echt wel anders."  Dat was precies in het straatje van Kloosterhaar, dat rook aan een punt. Doelman Karel Pullen die het vooral in de eerste helft alleen maar koud had, maakte geen fouten en hield de nul.

Doordat Marcel Wind een vrije trap van Ronnie Hakkers verkeerd beoordeelde werd het 2-0 en klimt Bergentheim wat naar boven. Voor Kloosterhaar zal het een hele opgave worden om uit de onderste regionen te komen. Met zes punten gaan de zwart-witten als nummer laatst de winterstop in.