Kerstpakketten voor de Voedselbank

HARDENBERG/OMMEN – De tijd van kerstpakketten is weer gekomen. Ervaring leert dat vaak een deel van die producten bij het afval belandt. De Voedselbank combineert het doel mensen te helpen met de boodschappen als dat hen even niet lukt met het doel voedselverspilling tegengaan. Voorzitter van de Voedselbank Hardenberg-Ommen Hendrik-Jan Pastink: “Veel van onze 800 cliënten krijgen geen kerstpakket of überhaupt een extraatje in december. Wij zorgen sowieso dat elk gezin een kerstpakket krijgt de week voor de kerst en met hulp van sponsoren ook nog extra producten om een leuk kerstmaal te kunnen verzorgen. En daarnaast zamelen wij natuurlijk weer kerstpakketten in. Die producten, vaak zijn dat luxeproducten, verdelen we de weken erna ook weer. Zo hebben onze cliënten er nog weken plezier van. Fijn toch?” 

Pastink doet een oproep aan iedereen die wat over houdt: “Mocht u delen van uw pakket nou niet nodig hebben, dan kunnen wij die producten wel heel goed gebruiken. Zo ook andere lang houdbare producten. Wij verdelen de etenswaren onder onze cliënten die wekelijks een pakket komen halen.”

In Hardenberg kunnen producten en kerstpakketten elke week ingeleverd worden op maandag, woensdag en vrijdag tussen 9.00 en 11.30 uur bij de Voedselbank aan de Nijverheidsstraat 2. Of tot en met 23 december tijdens kantooruren in de hal van het gemeentehuis van Hardenberg.

In Ommen kan het inleveren van kerstpakketten aan de Merelstraat 84 op vrijdag 23 december en woensdag 28  december tussen 11.00 en 13.00 uur en tussen 17.00 en 20.00 uur.

Een afspraak maken om een pakket te laten halen in Ommen kan ook, door even te bellen met 06-48765732. In Hardenberg kan dat ook door een mailtje te sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.