Dina (84) uit Ommen maakt kerstkleden voor het goede doel
Dina Poortier bij een van haar kerstkleden

OMMEN - Ze wordt ook wel de 'Koningin van Naald en Draad' van Ommen genoemd. Ondanks haar leeftijd, is ze misschien wel actiever dan ooit tevoren. De 84-jarige Dina Poortier verkoopt vanuit haar garage kerstkleden en andere zelfgemaakte kerstcadeaus voor het goede doel.

Poortier is haar hele leven al bezig met een naald en draad. Op haar tiende maakte ze al een jurk voor haar buurvrouw. Ook gaf ze naailes in de jaren 60 in Ommen. Hoeveel is ze in haar leven heeft gemaakt durft ze niet te zeggen, dat het veel is, staat buiten kijf. "Ik vind het mooi werk. Ik doe dit mijn hele leven al", zegt ze.

Dagelijks bezig

Bijna dagelijks is ze druk in de weer met naald en draad. Zo maakte ze onlangs een speciaal kleed waarop de rivier de Ganges te zien is. "Mijn broer is naar India geweest en stuurde mij foto's", zegt Poortier.

Ook verkoopt ze kleden voor de voet van de kerstboom, maar ook tassen, kussens, schorten en pannenlappen.

Onderscheiding

In 2016 werd Poortier voor haar vrijwilligerswerk koninklijk onderscheiden. Omdat ze zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor onder andere de Hervormde kerk, het Streekmuseum, de Historische Kring Ommen en het Hervormd Zangkoor.

En ook anno 2022 is ze druk in de weer voor het goede doel. Het geld wat ze ophaalt met haar kerstkleden gaat naar de stichting Good Hope. Een stichting die een medische post heeft in zuidwest Oeganda.