Klaas Kisteman wint op Urk

Klaas Kisteman wint op Urk

NIEUWLEUSEN - In Nijeveen werd de Bovenboerloop georganiseerd. Dit is een halve marathon door landelijk gebied, waardoor de wind vrij spel had en zaterdag stond er een koude wind. Johan Bloemert werd met 1.23.39 derde bij de Mannen 50+. Bij de wedstrijd over 11,4 kilometer liep Dennis Brandenburg een tijd van 43.57 minuten, waarmee hij eerste werd bij de Mannen 40+.

In Heerde werd de Sintloop georganiseerd. Karlo Knipmeijer werd op de 5 kilometer met een tijd van 17.41 minuten eerste bij de Mannen 40+, met deze tijd evenaarde hij zijn persoonlijk record die hij eerder dit jaar in Berkum had gelopen. Albert Mussche werd met 18.41 minuten derde bij de Mannen 40+ . Michiel Veldman liep de wedstrijd over 10 kilometer in 33.45 minuten en werd hiermee tweede bij de Mannen senioren. 

Op Urk werd de eerste Viscollageen.nl Cross georganiseerd over een glooiend parcours van gravel- en schelpenpaden. Klaas Kisteman liep de cross over 5 kilometer en werd hiermee met een tijd van 18 minuten eerste van alle deelnemers.