Weer winst voor korfballers d’Ommerdieck.

NIEUWLEUSEN - Na de overwinning van vorige week 9-18 op Meko in Meppel, wist het eerste team van D’Ommerdieck ook van Rood Wit uit Wezep te winnen.

Tegen dit jonge, snel spelend team, had d’Ommerdieck vooral in de eerste helft veel moeite. D’Ommerdieck speelde in de basisopstelling. Na vijf minuten stond d’Ommerdieck al achter met 0-2. De aanval bleef goede aanvallen opzetten en twee minuten later was de stand gelijk 2-2. Na 2-3 volgde er een doelpuntloze periode, waarbij d’Ommerdieck veel kansen kreeg, maar de zuiverheid ontbrak. En ook bij Rood Wit lukte het niet. Na 2-4 wist d’Ommerdieck toch weer de aansluiting te vinden 3-4. Na 3-5 schoot Agnes Compagner raak 4-5 en vlak voor tijd zorgde zij ook voor de gelijkmaker. De ruststand was 5-5.

Na rust kwam er een gemotiveerd d’Ommerdieck uit de kleedkamer. Er was een wissel Lisanne Teeuwsen kwam in het veld voor Miranda Huzen . Al snel werden de goed opgezette aanvallen beloond. Er werd vlot gescoord. Ook de verdediging hield moedig stand. Na een kwartier stond er 11-5 op het scorebord. D’Ommerdieck bleef goed doorgaan en bleef rustig de kansen afmaken. De stand was 14-6. Rood Wit wist in de laatste twee minuten nog te scoren. Eindstand 14-9.

Doelpuntenmakers : Gerja Eykenaar 4x, Agnes Compagner 3x, Martin Alteveer 2x, Robert Batterink 2x, Jasper Batterink, Miranda Huzen en Gert Timmerman allen 1x.

Zaterdag 10 december speelt d’Ommerdieck in Kampen tegen Wit Blauw 5. Aanvang 16.10 uur.