Kerstconcert Crescendo Ommen wordt Adventsconcert

OMMEN - Het Harmonie-orkest van Crescendo Ommen stond te popelen om weer een mooi kerstconcert te geven in de oude kerk in Ommen. Door omstandigheden kan dat niet met kerstmis georganiseerd worden. Omdat het concert aan het begin van de Advent gehouden wordt (9 december.), moest ook de muziek anders gekozen worden. Van de nood werd een deugd gemaakt. De Harmonie laat nu de kerstklanken geleidelijk ontstaan uit wereldse muziek.

Bijna kerstmuziek

Zij beginnen met nummers, die passen bij de eerste sneeuw en het laatste vallend blad. Aan de ene kant oude muziek met hoorngeschal, zoals de Suite in Es for Millitary Band (Holst) en Arioso (J.S. Bach) aan de andere kant schetterende filmmuziek, als Gabriella’s Song (Nilsson) en Gloria Estafette (Gloria Estefan). Dan volgen er nummers waarin kerstmuziek probeert naar voren te komen in Jingle Bells goes Rio en Christmas at the Movies .

Kerstmis

In de finale wint eindelijk de kerstmuziek en klinken White Christmas en Sleigh-ride en tenslotte de oude kersttraditional Away in a manger. Crescendo laat zien dat de Advent muzikaal een rijke periode is, waarbij de Harmonie, met een sterke houtgroep, zich thuisvoelt.

Het Adventsconcert van Crescendo Ommen is op 9 december om19:30 uur in de Hervormde kerk; entree gratis. www.crescendo-ommen.nl