Archieffoto

NIEUWLEUSEN - De zaalkorfbalcompetitie is weer begonnen. De eerste wedstrijd van het eerste team van d’Ommerdieck was tegen Meko’74 1 in Meppel. Meko was een onbekende tegenstander voor d’Ommerdieck.

Het begin was nogal moeizaam. Er waren veel kansen, maar die troffen geen doel. Meko schoot het eerste doelpunt raak 1-0. Daarna kwam d’Ommerdieck goed op schot en wist uit te lopen tot 2-3. Na 12 minuten was de stand gelijk 3-3. D’Ommerdieck wist de aanvallen goed af te ronden en schoot viermaal achter elkaar raak 3-7. Meko maakte 4-7, waarna de rust inging met de stand 4-10 op de klok

Gerja Eykenaar begon na rust gelijk goed. Tweemaal schoot zij achter elkaar raak 4-12, gevolgd door Jasper Batterink ook tweemaal en Robert Batterink, zodat de stand 4-15 was. Na 5-15 werd er weer gewisseld Marit van der Beek kwam in het veld voor de moegestreden Celeste Ogink. Na 6-16 volgde er een rommelige periode. Maar gelukkig hielden de spelers het hoofd koel en speelden de wedstrijd rustig uit. Ze vergaten daarbij niet te scoren, zodat de eindstand 9-18 werd. Het negende doelpunt van Meko werd in de laatste seconde gescoord.

Doelpuntenmakers Jasper Batterink 5x, Robert Batterink 4x, Gerja Eykenaar 2x, Agnes Compagner 2x, Michiel Huzen, Celeste Ogink, Lisanne Teeuwsen, Gert Timmerman en Carlijn Haan allen 1x .

Zaterdag 3 december speelt d’Ommerdieck thuis in sporthal de Spil om 15.00 uur tegen Rood Wit 4 uit Wezep.