Tekst en foto's: Alfred Dorgelo

BEERZERVELD - Voetbal is een spel van fouten, Mariënberg maakte er helaas iets meer dan de thuisploeg. Desondanks ging Mariënberg nu eens niet de bietenbrug op in Hengelo bij Wilhelminaschool.Na veel vijven en zessen was de thuisploeg net iets beter bij de les 

Mariënberg reisde enigszins gehandicapt naar sportpark de Vikkerhoek. Vier basisspelers waren ziek, zwak, misselijk en geblesseerd.Het begin was tevens niet ‘het je van het’. Binnen de minuut stonden de rood-zwarten al tegen een 1-0 achterstand aan te loeren, alle goede bedoelingen ten spijt. Dan kun je als trainer nog zo’n wedstrijdbespreking houden maar die kan voor de resterende 89 minuten in de welbekende prullenbak.Na de vroege achterstand profiteerde Roy Doek optimaal van geklungel in de defensie van Wilhelminaschool en schoot de gelijkmaker (1-1) binnen.Ondanks dat er jong elftal stond was de inzet hartverwarmend.

Na rust was Wilhelminaschool weer het slimste jongetje uit de klas. Maar stond Jelle op zijn post. Wesley verzuimde om de 2-1 binnen te schieten, hij kon helaas niet afdrukken na opnieuw slecht uitverdedigen van de School.Jammer was dat veel persoonlijke fouten doelpunten opleverde. Dat was ook het geval bij de 2-1 van de thuisploeg. Miscommunicatie, wel of niet lopen, wel of niet uitkomen…zeg het maar, het leverde wel de voorsprong op van Wilhelminaschool.Maar de jonge ploeg van trainer Arjan Visscher rechtte weer de rug. Hij bracht A-junior Ramon Lubbers, amper 17 zomers op de klok, binnen de lijnen en zijn eerste balcontact was meteen raak. Hij knikte raak na 63 minuten uit een cornerbal en het stond weer gelijk (2-2). Een vrije trap werd geschampt door een speler van Wilhelminaschool en leidde de 3-2 in.

De slotfase had een dubbeltje op zijn kant kunnen zijn, de 3-3 hing in de lucht maar ver in de blessuretijd wist de spits van Wilhelminaschool aan alle roodzwarte illusies een eind te schieten, 4-2.