DEDEMSVAART - Eindelijk was het dan zover, na twee jaren corona kon vogelvereniging ‘’De Gieteling’’ weer een onderlinge vogeltentoonstelling organiseren en nu op een nieuwe locatie De Baron. Dedemsvaart bleef gelukkig ook buiten de 10 kilometer zone van de vogelgriep.

Het was dit jaar de 52e vogeltentoonstelling van Vogelvereniging “De Gieteling” die in `1967 is opgericht door een aantal fanatieke vogelliefhebbers. De vereniging telt ruim 30 leden, die een grote verscheidenheid aan soorten vogels houden, variërend van kwartels tot aan grote parkieten en papegaaien. Voor de show worden de vogels gekeurd door twee keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers , C.Spee – J.Broertjes- M.v.Berkum -T.Kleiman -W.v.d. Enk- W.Timmer – J.Wiebier – S.Stoeten -M.v.Lenthe en J.Jut vielen met hun vogels in de prijzen als Kampioenen.

18 leden hadden samen 209 vogels ingezonden, waar de organisatie bijzonder trots op is. De keurmeesters van de NBvV, vonden de kwaliteit van de vogels als vanouds weer bijzonder goed.

Het publiek wist nu ook makkelijker de weg te vinden naar de vogelshow aldus, bestuurslid W v/d Enk hij kijkt tevreden terug op de tentoonstelling anderzijds maakt hij zich ook wel zorgen over de minimale aanwas van nieuwe leden.

BelgaFoto20221126 111921