Heleen Westerman: ‘Van Kampen naar Moskou’

OMMEN – ‘Van Kampen naar Moskou’ maakt in de nieuwste aflevering kennis met Ommen en haar bewoners. Een feest van herkenning was de eerste reactie. Niet alleen laten Heleen Westerman en Milton Kam in hun nieuwste aflevering Van Kampen naar Moskou bekende plekken zien, maar in deze aflevering komen vooral lokale bewoners aan het woord die vertellen over hun passie.

Zo vertellen de bouwers van de Ommer Vechtzomp over hun liefde voor hout en het plezier dat ze hebben in het bouwen van deze replica. We zien organist Klaas Schaap spelen op het orgel van de oudste kerk van Ommen en praten met vrijwilliger Betsie Kroon over het  eeuwenoude doopvont in de kerk. Galeriehouders Dorothé en Tom Lucassen vertellen waarom zij na hun pensionering een galerie zijn begonnen en tot slot laat Joyce Bakker-Gomperts zien dat haar Surinaams restaurant uit de hele regio mensen trekt naar Ommen.

Tussendoor vertelt Heleen nog allerlei interessante weetjes over Ommen als voormalige Hanzestad, en hoe dat nog op allerlei manieren terug te vinden is.

De aflevering over Ommen "een stad vol passie voor ambachten, kunst en koken" gemist dan is hij hier ook te zien:

 https://www.youtube.com/watch?v=1tcuNPEJAuU