Blijspel José Passé door Oese Volluk op TV Vechtdal

VECHTDAL – Begin dit jaar bracht toneelgroep Oese Volluk uit Nieuwleusen het blijspel José Passé op de planken in diverse zalen in het Vechtdal. Vechtdal TV heeft van het optreden in theater de Caroussel opnames gemaakt en brengt het toneelstuk eind november op TV.

Het door Oese Volluk zelfgeschreven blijspel is op de toekomstige waarheid gebaseerd en geeft iedereen de kans een kijkje in de toekomst te nemen. José is net begonnen als havenmeester in de Noorderparkhaven, aan het pas gegraven kanaal de Nieuwe Dedemsvaart. Men verwacht dat jaarlijks duizenden boten en jachten door Nieuwleusen varen. De haven ligt dichtbij een woonzorgcentrum en bewoners Janna en Anna zijn blij dat er weer wat reuring in het dorp is. Gerwin Verduin is door de gemeente aangesteld om Nieuwleusen op de kaart te zetten van de Nederlandse watersport. Alleen is hij is niet zo blij met, wat hij noemt, de hangouderen. Hangouderen, Janna & Anna, laten zich niet zo snel aan de kant schuiven en worden daarbij geholpen door José en haar personeel.

José probeert als havenmeester de situaties te redden, maar lukt het haar in alle tumult om het hoofd boven water te houden?

Op dinsdag 22 november is het eerste bedrijf te zien om 15.00 uur met een herhaling om 19.00 uur. Op woensdag 23 en donderdag 24 november worden het tweede en derde bedrijf uitgezonden op dezelfde uren. Zondagmiddag 27 november komen alle drie bedrijven nogmaals voorbij, deel één vanaf 14.00 uur, deel twee een uur later en om 16.00 uur volgt het laatste bedrijf.

Vechtdal TV is o.a. te ontvangen via KPN en Telfort kanaal 1413, Ziggo kanaal 43, Solcon kanaal 813 en via diverse aanbieders van glasvezel zoals Caiway en Plinq..