Jelle Brinks houdt eindelijk eens de nul en Mariënberg wint

door Bart Nijstad

MARIENBERG - Jelle Brinks was weer ouderwets in vorm in de Kanaalderby. Tegen Bergentheim hield hij voor het eerst de nul en omdat de thuisclub wel een keer scoorde bleven de drie punten in Mariënberg. Brinks was dan na afloop een tevreden man. ,, Als je eerste wedstrijd er zes om de oren krijgt voelt dat niet lekker. Daarna moest ik elke week wel een keer vissen. Dus ik ben weleens een toetje aan een clean sheet."
Vooral in de eerste helft had Brinks een paar geweldige reddingen. Eerst op een schot van Rob Wevers, die vooral in de eerste helft er aan de linkerkant regelmatig vandoor was. Alleen zijn voorzetten kwamen niet altijd goed aan. Het schot van Wevers belande voor de voeten van Ronnie Hakkers die met maat 48 echter de lat raakte. Hier was Jelle Brinks kansloos geweest. Niet veel later staat ChielJan Schuldink voor zijn neus. Ook in dat duel is Jelle Brinks de baas. Met een katachtige redding houdt hij zijn doel schoon.

Na rust moet Hakkers al snel strompelend naar de kant. Dat is voor Bergentheim een aderlating. Mariënberg wordt sterker maar is te gehaast. Wanneer ook Rolf Hofsink niet verder kan, lijkt de wedstrijd op 0-0 te eindigen. Echter Stefan Potgieter valt prima in. Nadat hij eerst nog een kans had gemist, legt hij vlak voor tijd de bal panklaar voor Job Wolters en het is 1-0. Het kleine stadion en dug out ontploft. Brinks gaat met een grote grijns van het veld. ,, Eindelijk de nul, kom maar eens vaker.".