Vliegermuseum opent nieuwe expositie en viert tweede lustrum

OMMEN - Het Vliegermuseum is in de wolken met haar tweede lustrum. (2012-2022) en nodigt iedereen hierbij uit voor de officiele opening van de nieuwe Expositie op zaterdag 19 november.

Het Vliegermuseum is voor Europa, Nederland en speciaal Ommen van Cultuur Historische waarde, een overzichts tentoonstelling over ruim 100 jaar vliegergeschiedenis met wisselende exposities en een educatief Beleefmuseum waar men ook zelf aan de slag kan om onder deskundige begeleiding een vlieger te maken. Deze aktiviteit is laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk.

Vanwege het 10 jarig bestaan van het Vliegermuseum wordt aan de lang gekoesterde wens van Riks Siemons, oprichter van van de Stichting Space Art en het Vliegermuseum voldaan, namelijk een thema expositie van het werk van luchtvaartpionier Samuel Franklin Cody, de ontwikkeling van vlieger naar vliegtuig. Er zijn bijzondere modellen te bewonderen alsmede heel veel documentatie in de vorm van originele bouwtekeningen, literatuur, historische foto- en videobeelden.