Camping de Kleine Wolf genomineerd voor ADAC Award 2023

door Bart Nijstad

STEGEREN/OMMEN - Camping de Kleine Wolf in Stegeren timmert al jaren aan de weg. De camping staat bekend als een fantastische camping voor jong en oud. Zowel Nederlanders als Duitsers weten de weg naar deze familie camping te vinden. Elk seizoen staat de camping bomvol. 
Jacob Kat begon in 1963 met een gemaaid stuk weiland met een paar toiletten. Langs de weg stond een bord camping. Nu is deze camping uitgegroeid tot een luxe vakantieoord voor jong en oud. Vorig jaar is de camping uitgebreid met een grote visvijver en de zwemvijver ook grondig vernieuwd. Er is een hele mooie pumptrack aangelegd, waar de jeugd zijn kunsten kan tonen.

Ook voor komend seizoen staan er enkele vernieuwingen aan te komen. ,, We willen het zwembad uitbreiden met twee nieuwe glijbanen, het peuterbad wordt overdekt en misschien komt er nog een extra zwembad", aldus Anne Sophie Kamphuis.

Camping De Kleine Wolf is door de Duitse zusterorganisatie van de ANWB genomineerd voor de ADAC Camping Award 2023 in de categorie boeking en digitalisatie award. De ADAC Camping Award is de ‘oscar’ in de kampeerbranche en wordt uitgereikt aan campings met vernieuwingen. Uit honderden internationale inzendingen heeft een vakjury van 40 kampeerexperts De Kleine Wolf geselecteerd.

Dit jaar zijn er vier categorieën: duurzaamheid en milieubewustzijn, innovatie en vooruitgang, demografische verandering en toegankelijkheid en boeking en digitalisatie. De Kleine Wolf is als enige Nederlandse camping genomineerd in de categorie boeking en digitalisatie award. Op 13 januari 2023 zal tijdens het ADAC Camping Gala in Stuttgart de award worden uitgereikt.

De Kleine Wolf is genomineerd vanwege de gebruiksvriendelijke digitale klantreis. Elke gast krijgt na het boeken toegang tot een persoonlijke digitale omgeving via De Kleine Wolf app. Hier worden persoonlijke gegevens ingevuld, betalingen overgemaakt en worden tips gegeven voor een optimaal verblijf.

De persoonlijke digitale omgeving speelt in op de behoeften van gasten van De Kleine Wolf. Op de dag van aankomst wordt een pushmelding verstuurd met een persoonlijke routebeschrijving naar de kampeerplaats of accommodatie. Tijdens het verblijf kan online eten worden besteld en bezorgd worden op de plek, kan aangemeld worden voor activiteiten en is er toegang tot alle overige parkinformatie. Om de mooie herinneringen vast te leggen is er een mogelijkheid om via de digitale omgeving een persoonlijke aftermovie te maken.

Anne-Sophie Kamphuis van Camping De Kleine Wolf: ‘De communicatie is persoonlijk en altijd gericht op de behoefte van onze gast. Door de persoonlijke digitale omgeving kunnen wij gasten te allen tijde voorzien van informatie en antwoorden op hun vragen geven. Dit zorgt voor een extra relaxte kampeervakantie.’

Naast deze nominatie is De Kleine Wolf ook weer bekroond tot ADAC Superplatz 2023. De Kleine Wolf mag zich Superplatz noemen aangezien de campinginspecteurs van ADAC het maximale aantal van vijf sterren hebben toegekend. Daarbij wordt onder meer het gehele kampeerterrein, de faciliteiten, zwemvoorzieningen, speelmogelijkheden en het sanitair bekeken. Dit jaar mochten slechts 20 campings in Nederland deze classificatie in ontvangst nemen. Ook werd De Kleine Wolf dit jaar nog door de ANWB uitgeroepen tot camping van het jaar 2022 als fijnste gezinscamping van Nederland.

=======================