Roxanne Pleeging uit Beerzerveld naar het EK Baseball5 in Bulgarije

door Bart Nijstad

BEERZERVELD - Baseball5 is vorm van honkbal en softbal zonder knuppel en handschoenen. Het kan zowel op straat of in een sporthal gespeeld worden op een klein veld. (21 bij 21)

De korte, compacte variant van het traditionele honkbal en softbal wordt gespeeld met 2 teams van 5 spelers en in 5 innings. De knuppels en handschoenen laten we achterwege. In het kleine veld, al simpel uit te zetten met een krijtje, breng je de bal het veld in met je hand, verwerk je de bal met je handen en vang je met je handen.

Dus alles wat je nodig hebt is een zachte rubberen bal. Deze spelvorm is dynamisch en wordt gekenmerkt door snelle wedstrijden. Dat maakt het spectaculair om te doen, maar zeker ook om naar te kijken. 

Dit jaar van 16 tot 19 november wordt er in Sofia (Bulgarije) door de WBSC het EK Baseball5 gehouden. Nederland doet daar voor het eerst mee in de leeftijdscategorie onder de 17 jaar. 

Er doen 14 teams mee vanuit België, Bulgarije, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Israël, Italy, Letland, Litouwen, Moldavië, Nederland, Roemenië en Turkije.

De spelers van ons Nederlandse team komen uit heel Nederland. Roxannne Pleeging uit Beerzerveld zit ook in het Nederlands team. Na een aantal selectietrainingen bij HCAW in Bussum zat Roxanne nog bij de laatste 5 meiden. Afgelopen weekend heeft zij met het selectieteam een oefenwedstrijd gespeeld in Oirschot en in België tegen het Belgische EK team. Alle wedstrijden waren super spannend en Nederland won ze allemaal. Na dit weekend werd bekend welke 4 meiden en 4 jongens er mee gaan. Roxanne(3e van linksonder op de foto gemaakt door bondscoach Erik Eilering) gaat mee naar het EK in Bulgarije. Roxanne zit in Hardenberg op De Nieuwe Veste en speelde afgelopen jaren honkbal bij de Cubs in Hardenberg en gaat komend seizoen bij de Bedrocks in Emmen spelen.