Tekst en foto's: Harry Kruiper

HOOGENWEG De Philatelistenvereniging Coevorden-Hardenberg hield onlangs weer haar ‘Hardenbergse’ postzegelbijeenkomst. Niet alleen voor de eigen tachtig leden maar ook voor handelaren en iedereen die maar iets met het verzamelen van unieke postzegel(series) van doen heeft.

De andere, ‘Coevordense’ beurs vindt altijd in het voorjaar plaats. Naast deze twee activiteiten kent de vereniging ook bijna elke maand haar clubbijenkomsten en het onderling rondzenden van dozen met postzegels om thuis te onderzoeken of men een verzameling compleet kan maken, vertelt pr-vrouw Jeanet Dales. “Door middel van ons eigen blad  ‘Phila-Info’ worden de leden ook op de hoogte gehouden van wat er tijdens clubavonden allemaal te doen is. Tijdens het zestig jarig jubileum in 2019 gaf de club ook een eigen unieke postzegel uit die de verbinding tussen de twee steden Coevorden en Hardenberg via het spoor, de weg en het water in beeld brengt. Trots zijn we ook op het ontworpen stempel dat één geheel vormt met de zegel.”

Er werden zaterdag deelnemers uit Lelystad, Assen, Groningen en Beilen, in totaal zo’n 90, waaronder zo’n 15 handelaren, begroet. ’s Middags vond er ook de traditionele veiling plaats onder leiding van Rik Dorman.