Beste Zangers

LEMELERVELD - Iedereen kent het programma 'De Beste Zangers' op de nationale tv wel. In Lemelerveld zijn zo fan van het programma dat ze besloten een lokale variant tot leven te roepen. De beste zangers uit het dorp gaan samen zingen met de fanfare van Muziekvereniging Polyhymnia.

Marcel Veltjen van Polyhymnia gaat niet alle deuren van het dorp af om zangtalent te scouten. ''We hebben veel zangers en zangeressen die we kennen benaderd.'' Het is zangtalent uit allerlei leeftijdsgroepen, van 16 tot 60. ''Van een jongen die aan de Voice Junior heeft meegedaan tot iemand die klassiek zingt'', zegt Veltjen.

Nederlandstalig

Het is voor zanger (en bakker) Rob de derde keer dat hij meedoet. ''Ik hou zo van zingen'', aldus de zanger. Hij gaat Malle Babbe vertolken van Rob de Nijs. Dat komt goed uit voor de zanger, want het liefste zingt hij Nederlandstalig repertoire. Naast 'Malle Babbe', staan nummers als 'Soul Shine', 'Iedereen Is Van De Wereld' en 'Ik Ga Zwemmen' op de setlist.

Spannend

Momenteel zijn de laatste repetities gaande en worden de puntje op de i gezet. ''We doen dit op eigen poten, het is een beetje spannend, we hopen natuurlijk dat er veel publiek komt. We hebben er ontzettend veel zin in'', aldus Veltjen.

Het is niet de eerste keer dat de muziekvereniging het organiseert. In 2010 vond de laatste editie plaats van De Beste Zangers van Lemelerveld. Een nieuwe editie stond al enige tijd in de planning, tot corona roet in het eten gooide.

De derde editie van de Beste Zangers van Lemelerveld vindt plaats op 29 oktober om 20.00 uur bij Zaal Reimink.