Zorgvrijwilligers palliatieve terminale zorg gevraagd

VECHTDAL - Dit najaar start bij voldoende aanmelding de gratis introductiecursus voor zorgvrijwilligers van de Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ). Deze cursus wordt gegeven door Evenmens VPTZ.

De VPTZ-vrijwilligers bieden zorg en ondersteuning thuis, aan mensen in de laatste levensfase en aan hun naasten. Dit doen zij zowel overdag als ’s nachts. Palliatieve of terminale zorg is vaak erg zwaar voor de mantelzorger. De zorgvrijwilligers van Evenmens ondersteunen de familie. Dit geeft ruimte om er even uit te gaan of ’s nachts goed te slapen. De VPTZ-vrijwilligers verrichten geen huishoudelijke of verpleegkundige taken.

Tijdens de introductiecursus VPTZ komen de volgende onderwerpen aan de orde: wat is VPTZ; organisatie van de palliatieve en terminale zorg; grenzen aangeven; communicatie; praktische verzorging; spiritualiteit; verlies; dood en rouw; een goede dood, euthanasie en palliatieve sedatie. Bij afsluiting van de cursus ontvangen de deelnemers een certificaat.

Staat u open voor bijzondere ontmoetingen? Heeft u interesse in deze vorm van vrijwilligerswerk en wilt u deelnemen aan de cursus? Bent u die (nacht)zorgvrijwilliger uit de regio Vechtdal die Evenmens zoekt? Neem dan vrijblijvend contact op met één van de coördinatoren, Ina Versmissen, Janny Broekhuis of Astrid van Galen, tel. 0548 – 638839. Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Meer weten over de inzet van VPTZ-vrijwilligers? Neem dan ook contact op via bovenstaande contactgegevens.