Flash heren 1 wint in Dedemsvaart van DAC heren 1

VECHTDAL - DAC Dedemsvaart Hs1 - Flash Nieuwleusen Hs1. Flash begint aan de wedstrijd middels een serve. Het is al de derde wedstrijd van Flash Hs1 die de eerste twee wedstrijden met enig gemak hebben gewonnen met tweemaal een 4-0 uitslag.

DAC speelt thuis met een gele bal, een stuk lichter dan de normale volleyballen. Hierdoor was bij de mannen van Flash het op alle fronten zoeken naar gevoel in de bal. Helaas kwam dit gevoel er gedurende de set niet, de pass kwam niet bij de spelverdeler, de spelverdeler kreeg de bal niet juist bij de aanvallers en zo sukkelde het maar de eerste set door die eerste set. Hierbij is er nog niet gesproken over de boog opslagen die werden ingebracht door Flash. De eerste set maar snel vergeten, 25-14.

In de tweede set wist Flash de bal onder controle te krijgen en kon gaan spelen met DAC zoals DAC met Flash speelde in set 1. Op alle fronten werd het beter en Dedemsvaart kreeg het spelletje niet aan het rollen. Hierdoor ging Flash er met de punten vandoor en eindigde deze set ook 14-25.

In de derde set waren de partijen aan elkaar gewaagd en werd het besloten door een spannend slot stuk, waarbij de scheidsrechter op 25-26 de knoop doorhakte en het punt aan de kant van Flash gaf, een erg discutabele beslissing welke voor Flash goed uitpakte waardoor het 25-27 werd.

'Nog 1 set knallen' zo klonk het begin van de vierde set. zodat er geen vijfde set gespeeld hoefde te worden. Ondanks een scherp begin van Dedemsvaart begon de Flashtrein weer te rijden en denderde weer over DAC heen, met maar liefst een stand van 16-25. Even juichen in een kringetje, een pilsje drinken en dan weer volle focus op de volgende trainingen en wedstrijden. Drie wedstrijden, 14 punten. Dit kan wel eens een mooi seizoen worden...Zaterdag 15 oktober, 17.00 uur Flash Nieuwleusen Hs1 - Side-Out Hs2 inde Spil.