Volco trekt  vijf setter over de streep.

De volleybalsters van Volco hebben zaterdag in eigen huis gewonnen van WSV uit Warnsveld. 3-2 (25-18, 23-25, 16-26, 27-25 en 15-13) Het boekte daarmee de tweede overwinning in drie wedstrijden.

Volco, met van Inge van Keulen, Moniek Veurink, Kaily Horsman, Lisette Klomp, Fleur Merjenburgh, Marissa Dijk en libero Kisten Leuninge aan het vertrek won na een aarzelend begin toch overtuigend de eerste set. WSV dat met twee overwinningen in de pocket aan de wedstrijd begon, stelde orde op zaken. In de tweede set met klein en in de derde set met een groter verschil stond de ploeg uit Warnsveld na drie sets op een op dat moment verdiende voorsprong. Maar Volco heeft thuis iets extra’s zo lijkt het. Zelf wint het zelden makkelijk. Geeft vaak te veel kansen weg om comfortabel een wedstrijd te beslissen.
Maar keer op keer komt de ploeg uit schijnbaar geslagen positie terug. Ook nu weer. Met durf, lef en moed neemt invalster Kyra Welink de ploeg bij de hand en wordt er weer geknokt voor ieder punt en krijgt het met de winst in de vierde set loon naar werken. Toch komt WSV in de barrage op 12-13 en lijkt het dubbeltje de verkeerde kant op te vallen. Lijkt! Twee blok-acties en een klap van Fleur Merjenburgh later is het Volco die het laatst, maar vooral het hardst lacht.

Zaterdag 15 oktober gaat Volco op bezoek bij WIK Steenderen.
De eerstvolgende thuiswedstrijd is zaterdag 22 oktober, Dan ontvangt Volco om 18.00 Avior uit Deventer.