Gemeente Dalfsen klaar voor Noodopvang in Hof van Dalfsen

DALFSEN - Afgelopen zaterdagmorgen vond de sleuteloverdracht van het Hof van Dalfsen tussen de Lenferink Groep (eigenaar) en de gemeente Dalfsen (huurder) plaats.thumbnail_img_0526v.jpg

Wethouder André Schuurman en projectleider Jos Elshof hebben‘s morgens met de vier direct omwonenden een gesprek gehad.

Medewerkers van onder meer de gemeente hebben geholpen om slaapplekken voor vijftig personen te realiseren in de achttien hotelkamers. In de twee grote zalen van het restaurant zijn een verblijfsruimte en een eetzaal ingericht.

Saam Welzijn zal met de hulp van vrijwilligers voor een dagprogramma in de verblijfsruimte zorgen.

De catering komt in handen van  – de nieuwe exploitant van het Hof van Dalfsen – Niek van Duuren van Hotel Restaurant Wildthout uit Ommen.

Vanaf maandag aanstaande komen de asielzoekers (25 personen), Oekraïense vluchtelingen en statushouders naar Dalfsen. Totaal worden er vijftig personen in het hotel ondergebracht.

Al vast staat dat er een Oekraïens echtpaar van Het Tolhuis naar het Hof van Dalfsen komt. Verder is er plek ingeruimd voor zes Oekraïense vluchtelingen die nu nog bij Dalfsenaren verblijven en vier statushouders uit een AsielZoekersCentrum.

Over de verdere samenstelling van de groep die noodopvang behoeft, krijgen burgemeester Erica van Lente en projectleider Jos Elshof maandag informatie.

Net zoals bij de opvang in De Spil (Nieuwleusen) zullen er ook huisregels gaan gelden voor de bewoners van deze noodopvang en komt er ook een 24-uurs beveiliging.thumbnail_img_0527v.jpg

Ook voor deze opvang zijn vrijwilligers nodig. Wilt u een activiteit organiseren of ergens mee helpen, stuur dan een email naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Tekst en foto's: Paul Scholten