Oranje onder 19 in Hardenberg

HARDENBERG - Oranje onder 19 speelde deze week een teleurstellende eerste ronde in de EK-kwalificatie en is uitgeschakeld voor deelname aan het Europees kampioenschap in 2023 van de UEFA. Het doelpuntloze gelijkspel tegen Slovenië op het matig bezette sportpark De Boshoek in Hardenberg, deed de ploeg dinsdag uiteindelijk de das om.

Terwijl vorige week ook op de Boshoek ook het Wilhelmus klonk en de eerste van de drie wedstrijden tegen Moldavië met 2-0 werd gewonnen. De ploeg kreeg in drie wedstrijden geen enkele goal tegen. Maar wist dus ook slechts twee keer te scoren. Gebrek aan creativiteit en aanvallende kwaliteit speelde de jeugdformatie deze week in Hardenberg en Assen parten.

Het team Oranje onder 19 van coach Martijn Reusser wist wat hen dinsdagavond op het veld van HHC te doen stond. Bij winst op Slovenië zou kwalificatie voor de Eliteronde een feit zijn: zelf de drie punten binnenhalen, zodat niemand de ontwikkelingen bij andere wedstrijd Noord-Ierland - Moldavië in Assen in de smiezen hoefde te houden. Helaas liep dat anders. Ook daar bleef het lang 0-0, totdat Noord-Ierland in de laatste 20 minuten afstand nam.

Foto's en tekst Harry Kruiper

nl slovenie o19 de boshoek 1nl slovenie o19 de boshoek 6nl slovenie o19 de boshoek 8nl slovenie o19 de boshoek 9nl slovenie o19 de boshoek 11nl slovenie o19 de boshoek 16nl slovenie o19 de boshoek 20nl slovenie o19 de boshoek 21