Gevarieerd kunstmanifestatie in Gramsbergen

GRAMSBERGEN - Rondom de Boomhofkerk was er veel te beleven. Georganiseerd door de commissie van promotiestichting Program. Kunst, livemuziek, poëzie en nog veel meer was er te beleven. Enkele tientallen professionele en semiprofessionele kunstenaars tonen en verkopen door hen gemaakt werk. Het gaat om schilderijen, keramiek, beeldhouwwerk, textiel en sieraden.
Er was ook een kunstwandeling langs kunstwerken en cultuurerfgoed in en rondom Gramsbergen.

In de Boomhofkerk stond de dichtkunst centraal. Er hingen gedichten van Bert Sloots uit Gramsbergen. Verder kon iedereen meeschrijven aan wat het langste gedicht van Gramsbergen moet worden, door er een paar dichtregels aan toe te voegen. In het kader van het thema van de kunstmanifestatie, Van Piep tot Knar, werd samengewerkt met bewoners van zorgcentrum Het Welgelegen en leerlingen van de basisscholen.  

Tuinen van voormalige stadsboerderijen en pittoreske woningen in de Kerkstraat en Kruisstraat veranderden deze middag in een podium. Er was muziek, dans, beeldende kunst en verteltheater voor kinderen. Optredens werden verzorgd door de Big Band, Zus & Zo, singer/songwriter Harry Snijders en zangeres Marjon Boonstra met band.

Foto: Harry Kruiper