Foto: JTS Fotografie

NIEUWLEUSEN - Het zat de twee coureurs van het START-racing zaterdag niet bepaald mee op de sponsor- en supporter dag op het TT-circuit van Assen.

Naast de gebruikelijk hospitality tent had het team ook een VIP-box afgehuurd om hun gasten te ontvangen. De twee coureurs deden hun best om de vele gasten een mooie dag voor te schotelen. Het weer gooide eigenlijk een beetje roet in het eten.

De kwalificatie in de ochtend vond plaats op een klamme baan. In de kwalificatie rond het middaguur was de baan droog en werden de plaatsen op de grid verdeeld. Leon Stolte zette een zevende tijd neer en Valentino Imbrogiano trainde een twaalfde tijd.

Enkele minuten voor de race begon het iets te miezeren en werd er besloten om van banden te veranderen. Dit had niet het gewenste resultaat ook al omdat er op het circuit duidelijk verschil was in droge en natte stukken. Toch kon Leon Stolte nog enkele punten bijschrijven voor het klassement door zijn achtste plaats. Valentino Imbrogiano had minder succes. Na een superstart bleek zijn voorband leeg te lopen en moest hij zijn motor al na de eerste ronde naar binnen rijden.

Leon over zijn race “Door de bandenwisseling was het voor de start wel even stressen, maar het was mijn keuze. Op zich had ik wel een redelijke start. Door het miezerige weer en de klamme baan was elke ronde anders qua omstandigheden. Bepaalde bochten waren aan het opdrogen maar konden een paar ronden later weer nat zijn. Er zat vandaag niet meer in dan een achtste plaats. Op naar de laatste twee races op 8 oktober.”

Foto's: JTS Fotografie