Klinkende overwinning van korfballers d’Ommerdieck

NIEUWLEUSEN - D’Ommerdieck ontving zaterdag Juventa 5 uit Hardenberg. D’Ommerdieck begon zeer gemotiveerd aan de wedstrijd. Na de inhaalwedstrijd woensdagavond tegen Blauw Zwart, waarbij zowel d’Ommerdieck (23-14) als Juventa (5-18 ) dik verloor, wilde het team laten zien, dat ze een beter resultaat konden laten zien.

Na 0-1 door Juventa kreeg d’Ommerdieck mooie kansen en wist deze te benutten 3-1. Juventa verdedigde strak op de persoon, maar d’Ommerdieck wist na 3-2 de stand op 5-2 te brengen. De rust werd bereikt met een stand van 9-4.

Ook na rust bleef d’Ommerdieck goed doorgaan en bleef rustig rondspelen, totdat de goede kans er was. Juventa gaf niet op en bleef goed verdedigen, maar wist de kansen niet af te maken. Na 15-6 kwam Juventa pas goed op schot 15 -9. Het laatste doelpunt was voor d’Ommerdieck, eindstand 16-9.

Doelpuntenmakers: Robert Batterink 4x, Jasper Batterink 3x ,Gerja Eykenaar 3x, Martin Alteveer 2x, Miranda Huzen, Agnes Compagner, Stefan van Veldhuizen en Celeste Ogink allen 1x.

Door deze overwinning staat d’Ommerdieck op de derde plaats en Juventa op de vierde. Blauw Zwart is koploper.

Zaterdag 1 oktober speelt d’Ommerdieck thuis om 15.00 uur tegen Blauw Zwart.