Wedstrijd van de week DVC Dedemsvaart tegen SC Lutten

DEDEMSVAART - Op de oude Boekweit mochten DVC Dedemsvaart en SC Lutten het in de eerste wedstrijd van het seizoen, gelijk tegen elkaar opnemen. Bij DVC Dedemsvaart zitten ze met smacht te wachten op een nieuw sportpark. De kleedkamers zijn niet meer van deze tijd. Bij het douchen mag je blij zijn dat er niks anders dan water naar beneden komt. De bestuurskamer van de club mag ook wel een likje verf gebruiken. Het kunstgrasveld is bij nat weer een ijsbaan. Liever gisteren dan vandaag een nieuw sportpark.
Beide ploegen maakten er in de eerste helft een spannend potje van. Goed voetbal was het niet, want zwart speelde naar oranje en andersom was het net zo. Lutten joeg na twaalf minuten de bal naar voren, Ronald Kosse deed het iets slimmer dan zijn tegenstander en zette Frank Altena vrij voor Jelmer Koes. Met een bekeken bal stuurde Altena de bal in de hoek 0-1.
Niet veel later kreeg Nick Hofman vrij voor het lege doel een enorme kop kans. De bal ging langs de verkeerde kant van de paal. Vlak voor rust kreeg Ramon Hulleman de bal ook al niet langs de goed keepende Edwin Santing. Daarvoor had Jelmer Koes een schot van Ronald Kosse nog knap uit de kruising getikt.
Na rust was het al vlot 0-2 door Frank Altena die lang wachtte op Jelmer Koes en toen de korte hoek vond. Niet veel later mocht hij onder applaus het veld verlaten. ,, Ik heb vanmorgen nog 6 km door de blubber gebaggerd, dus de energie is er uit."
DVC Dedemsvaart probeerde van alles, maar de zwarte muur was een te grote hindernis en de counters waren levensgevaarlijk. 
Pim Donker zag het verschil vooral in de mentaliteit. ,, Ze wilden elke bal en elk duel werd door hun gewonnen. De mannen waren sterker dan de jongens".