Ondernemers in Dalfsen benaderd voor nep gemeentemagazine

DALFSEN - Een partij die zich voordoet als de uitgever van het gemeentemagazine van Dalfsen. En dat terwijl het tijdschrift onlangs is verschenen. Verschillende Dalfse ondernemers zijn benaderd om te adverteren in het ‘nieuwe gemeentemagazine’.

‘’Het is een partij die een aantal bedrijven benaderd heeft om te adverteren in het magazine’’, zegt een woordvoerder van de gemeente. De echte uitgever van het Gemeentemagazine van de gemeente Dalfsen is Akse Media.

Niet via mail of telefoon

De uitgeverij zelf gaat meestal aan het begin van het jaar aan de slag voor het gemeentemagazine. Ze benaderen bedrijven zelf actief, door bij ze langs te gaan, dat gaat volgens de gemeente niet via de mail of per telefoon. ‘’Wanneer wij bezig zijn met de actualisatie van het magazine, gaan zij voor ons actief bedrijven benaderen om te adverteren in het magazine. Dat kondigen wij als gemeente zelf aan van tevoren. Ze krijgen ook een brief van ons mee en zij kunnen zich legitimeren’’, aldus de woordvoerder.

‘’Nog niemand ingestonken’’

Wat voor partij achter deze oplichting zit, weet de gemeente niet. ‘’We hebben alle ondernemers gewaarschuwd in onze groepsapps gewaarschuwd’’, zegt Mark van de Most, secretaris van de ondernemersvereniging van Dalfsen. ‘’Naar mijn weten is er nog niemand ingestonken’’, aldus van de Most.