Dames Volco beginnen vol frisse moed aan de competitie

OMMEN - Volco begint aanstaande zaterdag aan de competitie. Om 18.00 blaast de scheidsrechter voor het begin van het seizoen tegen Gemini uit Borculo.  De Nevobo heeft de Ommer formatie ingedeeld in de tweede divisie B. En dat betekent andere sporthallen, in vooral zuidelijke richting. Dat levert veel nieuwe affiches op. De navigatie zal de auto naar Denekamp, Barneveld en Nijmegen leiden. In het oog springt ook de wedstrijd tegen gevallen grootmacht Longa'59 uit Lichtenvoorde. Bij WSV uit Warnsveld is oud-Volco speelster Anne-Britt Kneijnsberg nog actief.  

Bij de selectie van Volco blijft Erik Volkers verantwoordelijk voor de training en coaching. Alle spelers van afgelopen jaar zijn er nog. Annelie Wesselink en Kyra Welink maken definitief de overstap van dames 2  naar dames 1.  Anne van de Meer komt terug op het oude nest. José Bril komt over van Hoogeveense Olhaco en sluit in oktober aan bij Volco.

Trainer Erik Volkers is tevreden met de dertien spelers in zijn selectie. “Ik denk oprecht dat we goed mee gaan doen” Aan een echte voorspelling waagt de oefenmeester zich nog niet. “Een plek boven de middenmoot zou mooi zijn. Zeker als we een beetje wegblijven van blessures. Aan de andere kant, we hebben wel de ruimte in de groep om dergelijk ongemak op te vangen.”