Fotobijschrift: De winnaars van de cheques

NIEUWLEUSEN – Nieuwleusen Synergie heeft zaterdag tien cheques van elk duizend euro uitgereikt aan lokale verenigingen en goede doelen die zich hiervoor hadden gemeld. De uitreiking vond plaats in De Spil tijdens het feestje dat de coöperatie had georganiseerd vanwege het 10-jarig bestaan.

Winnaars

De belangstelling voor de cheques was met 24 inzendingen dusdanig dat er een selectie moest worden gemaakt. Deze is gemaakt door leden van de coöperatie. Hierbij is vooral gekeken in hoeverre de inschrijvingen aansluiten bij de doelstellingen van duurzaamheidscoöperatie Nieuwleusen Synergie. Belangrijk criterium is dat het geld wordt ingezet voor de leefbaarheid, duurzaamheid of het algemeen welzijn van de gemeenschap. Aanvragers die recent een bijdrage van Nieuwleusen Synergie hadden ontvangen, vielen sowieso af.

De tien winnaars zijn Tennisvereniging Nieuwleusen (aanleg Led verlichting), Stichting MGVGN (Motorrijders Gaan Voor Gehandicapten Nieuwleusen), TAVENO (gezelligheid voor mensen met/zonder beperking), Union Sportvereniging (aanleg Led verlichting), Zonnebloem (afdeling Nieuwleusen), Verhalencafé (interessante sprekers vertellen hun verhaal), Tweemaster (speeltoestellen en speelplein voor algemeen gebruik), Stichting Muziek in de tuin Dalfsen (noaberschap door muziek in tuinen), Korfbal vereniging de Ommerdieck (promotie van de sport + behouden diversiteit in sport) en Gymnastiek Vereniging Nieuwleusen (aanschaf van middelen om de turnsport te kunnen blijven beoefenen). Van alle tien winnaars waren vertegenwoordigers aanwezig om de cheques in ontvangst te nemen. De cheques werden uitgereikt door Rieks Voslamber namens het Fondscomité van Nieuwleusen Synergie.

Synergiefonds

Nieuwleusen Synergie bekostigt de cheques met geld uit het zogenaamde Synergiefonds. De opbrengsten van het windproject ‘veur de wind’ zijn voor het fonds de belangrijkste inkomstenbron. Maar ook inkomsten van de kringloopwinkel Deuroe Veuroe leveren een bijdrage waardoor het uitreiken van cheques mogelijk is.

De activiteiten van Nieuwleusen Synergie worden gerealiseerd door vrijwilligers. Hierdoor  lukt het om de opbrengsten te verkrijgen die beschikbaar gesteld worden aan de gemeenschap in Nieuwleusen.