Start Kerstproject en open deur Akousate bij WAK Dalfsen

DALFSEN - Akousate is een interkerkelijk gospelkoor uit Dalfsen en treedt inmiddels al meer dan 40 jaar in onze regio op. De basis van het koor bestaat uit circa 20 leden en er wordt meerstemmig voornamelijk met pianobegeleiding gezongen.

Tijdens de Week van alle kunsten (WAK Dalfsen) staat de deur op onze oefenavond open. Je kunt vrijdag 16 september vanaf 19:45 uur tot ongeveer 21:45 uur meezingen of gewoon komen luisteren. In de pauze rond 20:45 uur drinken we gezellig koffie en thee.

Akousate heeft regelmatig optredens, soms projectmatig, en soms wordt er medewerking verleend aan kerkdiensten. Op vrijdagavond oefent het koor en we hebben na de zomer alweer de eerste avond gezongen. Het repertoire omvat Engels- en Nederlandstalige liederen waarbij het koor meestal met piano begeleid wordt. Zo nu en dan wordt de muzikale begeleiding uitgebreid met onder meer viool, gitaar en drums. Of wordt er juist á capella gezongen. Bert Bootsma uit Zwolle is dirigent van Akousate. Deze muzikale duizendpoot begeleidt het koor al meer dan twintig jaar.

Akousate zoekt zowel voor het Kerstproject als voor andere optredens versterking van leden. Zowel op projectbasis als voor vast. Na de corona-maatregelen kunnen we al weer uitzien naar onze optredens. Binnenkort – vanaf begin oktober - gaan we weer van start om te oefenen voor het kerstrepertoire. De eerste optredens voor Kerst 2022 zijn al geboekt.

Akousate – ‘hoort’ of ‘luistert’ - heeft haar wekelijkse repetitieavond op de vrijdag, van 19.45 uur tot 21.45 uur in de Nederlands Gereformeerde Kerk, Polhaarweg 34 te Dalfsen.

De verschillende partijen van het koor zijn bezet maar bij met name de bas-/tenorpartij is uitbreiding gewenst. Naast het zingen worden ook jaarlijks activiteiten georganiseerd. Repetitie-avonden worden regelmatig spontaan afgerond met een bezoekje aan de plaatselijke horeca.

Mocht je op de WAK-avond niet kunnen maar wel interesse hebben om een keer vrijblijvend te komen kijken en eventueel mee te zingen, dan ben je (ook de dames natuurlijk) van harte welkom. Wil je meer informatie, kijk dan eens op onze website www.akousate.nl